Kies een land
Nederland
Spanje
Duitsland
Tsjechie
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Bijzonder: Oehoe duikt op in het Drents-Friese Wold

20 november 2019

In het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland en gelegen op de grens van Drenthe en Friesland, zijn voor het eerst oehoes opgedoken. Dat is bijzonder, omdat deze uilsoort, één van de grootste ter wereld, niet veel voorkomt in ons land.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Niet alleen is deze imposante roofvogel gespot, het uilenpaar heeft ook drie uilskuikens op de wereld gezet. Het is voor het eerst dat een oehoe zich vestigt in dit gebied. Dat de uil dit natuurgebied als zijn thuis heeft gekozen is opvallend, omdat er in het natuurgebied voor roofvogels weinig prooidieren, zoals houtduiven en ratten, te vinden zijn. Volgens een deskundige komt de oehoe vermoedelijk uit Duitsland. De oehoe heeft veel weg van een ransuil, maar is in werkelijkheid veel groter. De spanwijdte ligt tussen de 1,60 en 1,88 meter.

Bezoek het grootste bosgebied van Friesland

Wist je dat het Drents-Friese Wold na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied is in Nederland? Het Drents-Friese Wold behoort zelfs tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. En dat niet alleen, dit nationale park is meer dan alleen bos. Laat je verrassen door heide, stuifzand en beekdalgraslanden.