Er even lekker tussenuit? Ontdek de Achterhoek

Ingeklemd tussen Gelderland, Overijssel en Duitsland ligt een heerlijk vakantiegebied: de Achterhoek. Ook onze vakantiehuizen zijn in dit prachtige gebied te vinden.

De Achterhoek staat bekend om het zogenaamd coulisselandschap. In dit landschap wisselen weidegebieden, akkerland, loofbos en kronkelende beekjes zich af. Dit klinkt als het buitenland, maar nee we hebben het hier echt over Nederland. Ook kenmerkend voor de Achterhoek zijn de vele kastelen en landhuizen met hun prachtige bosparken. In het dorpje Vorden staan maar liefst 8 kastelen. Een bezoek aan Vorden mag dus zeker niet ontbreken.

Veel te doen in de Achterhoek
De Achterhoek staat bol van de evenementen, tentoonstellingen en bijzondere bezienswaardigheden. Hier hoef je je dus nooit te vervelen. Zutphen en Doesburg zijn twee Achterhoekse Hanzesteden gelegen langs IJssel. Je kunt er shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven en heerlijk eten.

Grootse doolhof ter wereld
Wist je dat we in Nederland het grootste doolhoof ter wereld hebben? Die is te vinden in het Achterhoekse Ruurlo. Het staat zelfs in het Guiness Boek of Records. De oppervlakte is bijna 1 hectare en de lengte van de paden is maar liefst 1.188 meter. Je kunt er dus uren ronddwalen. Middenin het doolhof staat een toren waar je een prachtig uitzicht hebt over het gangenstelsel.