Met kinderen naar Friesland

Zoekt u een fijne vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen in Nederland? Heeft u al eens overwogen om een vakantiehuisje in Friesland te huren? Friesland is een heerlijke provincie voor jong en oud. Voor kinderen is een vakantie zonder waterpret meestal ondenkbaar. En van water hebben ze in Friesland meer dan genoeg!

Onze vakantiehuizen liggen vrijwel allemaal op korte afstand van een meer of rivier. Heerlijk genieten aan het water. Lekker poedelen op een strandje, een bootje huren of lekker vanaf de steiger van uw eigen vakantiehuis het water ontdekken! In Friesland is het allemaal mogelijk.

Maar Friesland heeft nog veel meer te bieden voor een vakantie met kinderen. U vindt in dit waterrijke deel van Nederland dierenparken, speeltuinen en attracties.

Wij zetten onze drie beste tips voor een uitje met kinderen op een rij.

Zeker doen met kinderen in Friesland

1 Kameleondorp Terherne
Wie kent er niet de spannende boeken van de Kameleon? De avonturen van de tweelingbroers Klinkhamer spelen zich op en rond het Friese water af. In Terherne kun je in de voetsporen van Hielke en Sietse stappen. Help veldwachter Zwart een groot mysterie op te lossen of word net als Hielke en Sietse held van de boerensloot. Er is een grote Kameleonboerderij, er zijn rondvaarten en een avontureneiland met moeraspaden, trekvlotten, polsstokspringen en nog veel meer!

2 Aquazoo Friesland
Deze bijzondere dierentuin staat helemaal in het teken van dieren die op, in of rond het water leven. Tijdens de Zeehondensafari stapt u samen met de dierverzorger op een trekschuit om de zeehonden te spotten. In Aquazoo leven zeldzame reuzenotters en er zijn zelfs ijsberen en zeeleeuwen te zien. Aquazoo heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen.

3 Sybrandy's Ontspanningspark
Sybrandy's Ontspanningspark is een attractiepark in Zuidwest Friesland voor kinderen van 3 t/m 13 jaar. In dit park zijn attracties als de zweefmolen, het loopspookhuis, een superschommel, een springkussen, een skelterbaan, een bootspringschans en diverse leuke en spannende draaimolens.

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de cafetaria en op het terras. Ook zijn er door het park picknickmogelijkheden, waaronder een overdekte picknickzaal.

Huur een vakantiehuis in Friesland

Krijgt u al zin om lekker met de kinderen een paar dagen naardeze waterrijke provincie op vakantie te gaan? Huur dan een gezellig vakantiehuis in Friesland. Op onze site vindt u tientallen vakantiehuizen in Friesland. Vrijwel al onze huizen zijn beoordeeld door vakantiegangers die er eerder zijn geweest. Door beschrijving en de foto’s te bekijken én de reviews te lezen weet u zeker of een huis echt bij u past.