Beleef een unieke vakantie aan de Friese waddenkust

Friesland is jaren geleden uitgeroepen tot de mooiste provincie van ons land. Dat is niet voor niets. Friesland biedt haar bezoekers een unieke mix van mooie meren, uitgestrekte natuurgebieden en prachtige authentieke stadjes. En om niet te vergeten: de Friese Waddenkust.

De Waddenkust is één van de meest ongerepte gebieden van ons land. De stoere zeedijk beschermt het achterliggende land tegen de kracht van het water. In het land achter de dijk liggen een aantal mooie dorpjes en op de wegen hebben de schapen voorrang op de auto's. En dat is best bijzonder!

En dat is nog niet alles. Langs de Friese Waddenkust liggen twee bijzondere natuurgebieden: Noard Fryslân Bûtendyks en de Makkumer Noord- en Zuidwaard.

Ontdek Noard Fryslân Bûtendyks
In het gebied Noard Fryslân Bûtendyks, ten oosten van Het Bildt, liggen polders, kwelders en slikvelden die bij vloed soms onder water lopen. Lange tijd wilden de boeren uit de streek het gebied inpolderen, maar de overheid heeft besloten om het natuurgebied te laten. Er broeden veel vogels en duizenden trekvogels en wintergasten komen langs. Er groeien planten die zout kunnen verdragen zoals zeeaster, zoutmelde, slijkgras en zeekraal. In 2001 zijn er gaten gemaakt in de dijk van de zomerpolder, zodat eb en vloed vrij spel kregen.

Bezoek Makkumer Waarden
Toen de Afsluitdijk in 1932 was voltooid viel bij Makkum een groot gebied permanent droog. Hierdoor zijn de Makkumer Waarden ontstaan. In dit natuurgebied komen nu veel unieke moerasplanten en vogels zoals ganzen en eenden, futen en aalscholvers voor.

Bij ons vind je een aantal mooie vrijstaande vakantiehuizen aan de Friese Waddenkust. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en beleef een overgetelijke vakantie.