Betaalbare vakantie

Nederlanders zijn gek op vakantie. Jaarlijks gaat zo’n 80% van ons tenminste zes dagen op vakantie. De grootste groep (ruim 30%) gaat een maal per jaar op reis. Ongeveer 20% gaat twee maal per jaar en zo’n 15% gaat zelf jaarlijks drie keer of vaker op reis.

Wat geven we uit aan vakantie?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat we per persoon jaarlijks rond de € 1500 per persoon uitgeven aan vakantie. Jongeren tussen 18 en 30 jaar geven het minst uit en vooral tweeverdieners zonder kinderen gaan vaak wat verder op reis en geven het meeste uit.

Vakantiehuis niet duur

Een groot aantal Nederlandse vakantiegangers huurt een vakantiehuis . Logisch, want een eigen huis tijdens de vakantie heeft veel voordelen. Alle comfort die u thuis gewend bent, is ook in een vakantiehuis aanwezig. U beschikt over een volwaardige keuken waardoor u zeker niet iedere dag uit eten hoeft. Omdat u een huis vaak met het hele gezin huurt, is de prijs per persoon per nacht zeker betaalbaar. Als u een huis huurt voor bijvoorbeeld € 700 per week met een gezin met 4 kinderen, betaalt u uiteindelijk maar € 25 per nacht!

Bent u in de gelegenheid om buiten de schoolvakanties een huis te huren? Dan betaalt u nog minder en kunt u in sommige gevallen voor minder dan € 15 per persoon per nacht verblijven.

Last minute vakantiehuizen

Wilt u nog meer voordeel? Dan loont het de moeite om te wachten op last minute aanbiedingen. De keuze is vanzelfsprekend minder groot, maar u profiteert van voordeel tot wel 30%.

Wat u ook wilt uitgeven op vakantie, op eenhuisjehuren.nl vindt u zeker een vakantiehuis dat helemaal bij uw wensen past.