Bezienswaardigheden Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse zee. De Costa Blanca is vooral bekend om zijn witte zandstranden. De Costa Blanca is enorm populair bij de oudere bevolking omwille van het overwinteren in Benidorm. Het klimaat is daar in de winter zacht en aangenaam.

Wat moet u zeker bezoeken als u voor een vakantie naar de Costa Blanca trekt?

1. Benidorm: De vakantiestad bij uitstek
Deze stad is vooral gekend door de oudere bevolking en door het massatoerisme in alle vormen. Als je op zoek bent naar een zon en strandvakantie dan ben je in Benidorm op de juiste plaats.

2. Guadelest - El Castell de Guadelest
Dit dorpje heeft een ontzettend mooi uitzicht op de omgeving. In het dorpje zelf is het sfeervolle marktplein, het stadhuis en de in barokstijl gebouwde kerk prachtig om te bekijken. Vooral het kasteel van Guadalest is een aanrader. Dit kasteel is zo gelegen dat je zowel bergen, het stuwmeer en het dorpje zelf kan bewonderen vanop afstand. Het kasteel zelf is jarenlang het verdedigingspunt geweest van de Moren tegen de Spanjaarden.

3. Cuevas de Canalobre
Deze kalksteengrotten liggen in Busot bestaan uit een verzameling van stalactieten en stalagmieten.

4. Altea
Dit prachtige kuststadje heeft een oude binnenstad met de Virgin del Consuelokerk, vele witte huisjes waar kunstgalerijen te vinden zijn. Dit stadje lijkt wel een museum op zichzelf.

5. Huerto del Cura
Eén van de mooiste botanische tuinen die er bestaan in Spanje. Je vindt er de beroemde boom de keizerlijke palm. Deze palmen behoren tot de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Deze tuin ligt in het plaatsje Elche (Elx)

6. Penyal d’Ifac
Deze gigantische kaap ligt langs de Costa Blanca voorbij Calpe. Deze kaap staat meer dan 300 meter boven de Middellandse zee. Je kan deze bewandelen op een uurtje ongeveer.

7. Villajoyosa
Villajoyosa was vroeger een vissersdorp en is vooral gekend om de kleurrijke huisjes.

8. Valencia
Valencia is één van de grootste steden van de Costa Blanca. Er wonen twee miljoen mensen. Een bezoek aan deze stad is zeker aan te raden omwille van de zo vele verschillende bezienswaardigheden. In Valencia moet je Paella eten want dit gerecht heeft zijn oorsprong daar. 

9. Vlooienmarkt van Xaló
De moeite waard om deze markt te bezoeken en er te gaan rondsnuffelen. Je vindt er talloze kraampjes met allerhande spullen.

10. Explanada de España 
Deze mooiste wandelpromonade ligt in Allecante en is 600 meter lang.