Bezienswaardigheden in Gran Alacant

Gran Alacant is een vakantiebestemming waar een ontspannen sfeer heerst. Veel Noord-Europeanen hebben hier een huurwoning of zijn hier permanent gevestigd vanwege het fantastische klimaat en de prachtige stranden met duinen. Het ligt gelegen op een heuvel vlakbij de zandstranden op slechts vijftien kilometer ten zuiden van Alicante en op zes km van Santa Pola. De internationale luchthaven van Alicante is louter tien minuten rijden.

Stranden
Het Carabassi strand beschikt over zo'n vier kilometer aan wilde natuur en ongerepte zandduinen omzoomd door een pijnbomen bos. De stranden van Santa Pola zijn ook vlakbij.

Heerlijk klimaat
De Costa Blanca heeft een typisch mediterraan klimaat, met een koele zeebries in de zomer en bescherming door de omliggende bergen tegen de koude noordenwind in de winter. Het gebied gemiddeld bijna 3.000 uren zon per jaar en de gemiddelde temperatuur haalt makkelijk het hele jaar rond zo'n twintig graden. Hierdoor is het een bestemming waar u het hele jaar rond kunt genieten.

Excursies

Santa Pola
In Santa Pola kunt u een bezoek aan het natuurreservaat Salinas brengen waar uiteenlopende vogels te zien zijn zoals flamingo's, reigers en bergeenden en waar tevens zout wordt gewonnen. Hier kunt u heerlijk wandelen en de dag afsluiten met een schitterende zonsondergang.

Santa Pola is tevens ook de stad met een van de grootste vissershavens aan de Middellandse Zee. Als u van vissen houdt, is dit dé plek! Maar als u geen hengel bij de hand heeft, is het al een happening op zich om de vissersbootjes binnen te zien komen en de verse vis snel naar de veiling wordt gebracht. In Santa Pola vindt u dan ook een aantal uitstekende visrestaurants waar de plaatselijke 'vangst van de dag' op het menu staat.

Tabarca eiland
Een absolute must is een trip naar het Tabarca eiland, het voormalige piraten eiland. Officieel is de omgeving van Tabarca uitgeroepen tot zeereservaat van de marine. Met de veerdienst of per catamaran is dit eiland te bereiken, waar u heerlijk van de flora en natuur kunt genieten en de oude gebouwen u terug in de tijd doen wanen. En u kunt hier ook heel goed snorkelen. Ook de grotten zijn indrukwekkend. Bovendien maken het kristalheldere water en de fauna en flora, deze plek ook nog eens een waar paradijs voor duikers.

Shoppen
Er zijn supermarkten, restaurants, apotheken in Gran Alacant en de nabijgelegen lokale steden van Santa Pola en Torrevieja hebben uitstekende markten.

Nachtleven
Voor wie vertier 's avonds zoekt: een grote verscheidenheid van het nachtleven is te vinden in het nabijgelegen Torrevieja, dat maar op een korte (taxi-)rit ligt. Hier vindt u internationaal gerenommeerde discotheken en vele levendige bars en restaurants te vinden.