Dagje Leeuwarden? 4 highlights die je niet mag missen

Leeuwarden is een stad met veel verborgen pareltjes. Je kunt er fantastisch winkelen, eten en wandelen, maar bovenal cultuur snuiven! Breng zeker een bezoek aan deze prachtige stad als je op vakantie gaat naar Friesland. Deze vier highlights mag je niet missen.

Wist je dat er in Leeuwarden alleen al ruim zeshonderd officiële monumenten en prachtige gebouwen te bewonderen zijn? Zonder plan de stad verkennen kan dus prima, want er is veel te zien. Toch zijn er een aantal highlights die je wat ons betreft niet mag missen. Dit zijn er vier.

1. Beklim de Oldehove

Het icoon van de stad Leeuwarden: de Oldehove. Deze toren staat er al sinds 1529 en is zelfs schever dan de Toren van Pisa. Je kunt hem van binnen en buiten bewonderen. Geniet bovenaan van een prachtig uitzicht over de stad. De toren is te bezoeken en te beklimmen tegen een klein bedrag. Een aanrader!

2. Bezoek de Blokhuispoort

De Blokhuispoort is een absolute highlight van de stad. Het is een schitterend gebouw met een verhaal. Tussen 1580 en 2007 was dit namelijk een gevangenis. Nu is het een gezellige plek waar je in en uit kunt lopen, koffie kunt drinken en leuke boetiekjes kunt bezoeken. In het weekend kun je ook rondleidingen krijgen van een oud gevangenisbewaarder. Doen!

3. Kijk je ogen uit in Keramiekmuseum Princessehof

Wil je een museum bezoeken? Ga dan zeker naar Keramiekmuseum Princessehof, gevestigd in het voormalige stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, de prinses van Oranje Nassau. Een echt paleis dat dateert uit de achttiende eeuw. Kijk je ogen uit tussen de meest gevarieerde collecties Chinees porselein en veel art-deco stukken, zoals werk van de beroemde Picasso.  

4. Kom tot rust in de Prinsentuin

Voor wie zich even wil afzonderen op een mooie en rustige plek, is het bezoeken van de Prinsentuin de oplossing. Hier geniet je lekker van de rust aan het water, bij het park en de jachthaven. Deze plek was 150 jaar lang een privétuin totdat het door koning Willem I voor het publiek werd geopend. Het is ook regelmatig het toneel van concerten en evenementen.

Klik hier voor onze vakantiehuizen