De 5 populairste vakantiehuisjes in Friesland in 2017

Het nieuwe jaar is in zicht en daarom is het tijd om terug te blikken. Afgelopen maanden hebben we tal van onze vaste én nieuwe gasten een fijne tijd kunnen bieden in één van onze unieke vakantiehuisjes. Een overzicht van de vijf populairste vakantiehuisjes in Friesland in 2017.

1. Waterwoning in Stavoren
Dit vakantiehuis voor vier personen heeft een unieke ligging aan het water en in het centrum van het idyllische havenstadje Stavoren, waar je de maritieme sfeer kunt proeven. Het geeft het gevoel van een woonboot en de gemakken van een echt huis. Op de smalle kade kun je aan het water zitten en genieten van de voorbijvarende boten. Want genieten doe je in Friesland aan het water. Ook heb je een prachtig uitzicht op de naastgelegen jachtwerf. Dit vakantiehuisje krijgt van onze gasten een gemiddelde 9,4 en heeft dat te danken aan de charmante uitstraling en de centrale ligging.

2. Groepsboerderij in Gaasterland
Net buiten het pittoreske dorpje Balk, vind je dit gezellige en ruime vakantiehuis wat voorheen een traditionele stolpboerderij was. Geliefd bij families en groepen vrienden. Met tien personen beleef je hier het ultieme vakantiegevoel. In deze bijzondere vakantiewoning vind je nog steeds een stukje van vroeger: de traditionele hanenbalken en een koeienraam. Waar vroeger de melkkelder was, is nu een mooie en ruime woonkamer gecreëerd en in de opkamer een intieme slaapkamer. Er is veel gebruik gemaakt van hout en dat creëert een warme sfeer. Slapen doe je op heerlijke boxspring-bedden. De vakantieboerderij krijgt van onze gasten een 8,2.

3. Woonark in Grou
Overnachten in dit drijvende vakantiehuis is al een belevenis op zich. Net buiten het Friese watersportdorp Grou ligt deze mooie en nette woonark op een rustige plaats in het open water. Waterliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met dit schitterende uitzicht. De ark heeft drie slaapkamers, een frisse badkamer en een complete keuken. Hier kun je genieten met zes personen en ook de hond is welkom.

4. Landelijk gelegen vakantiehuis in Woudsend
Deze bijzondere en landelijke vakantiewoning voor zes tot maximaal acht personen vind je vlakbij het dorp Woudsend, in het mooie Friesland. Een aanrader als je van rust en ruimte houdt. Kijk niet raar op als je wakker wordt van het geloei van koeien, want dit landelijk gelegen vakantiehuis staat naast een boerderij! De pluspunten zijn de grote woonkamer, de eigen speelkamer en de compleet ingerichte open keuken. Op de bovenverdieping zijn vier slaapkamers met twee tweepersoonsbedden en twee kamers met knusse bedsteden. Tip: Bezoek de Houtzaag- en Korenmolen in Woudsend of ga eropuit in het Friese Sneek!

5. Vakantiehuis ‘De Friese meren’ in Terkaple
Dit prachtige vrijstaande vakantiehuis De Friese Meren  ligt aan de rand van het dorpje Terkaple, direct aan open vaar- en zwemwater. Verken Friesland vanaf het water door een sloep te huren of geniet binnen in het vakantiehuis. Je kunt er slapen met zes personen en er zijn drie slaapkamers. Dit vakantiehuis wordt omschreven als een ‘fijn, fris huis dat van alle gemakken is voorzien’. Tip: Voor een dagje winkelen kun je terecht in de steden Leeuwarden en Sneek. Joure is ideaal voor de dagelijkse boodschappen of een lekker hapje eten.