De leukste attracties in de Achterhoek

Bent u met kinderen op vakantie in een huisje in de Achterhoek? Dan weet u zeker dat u zij zich geen dag hoeven te vervelen. De Achterhoek heeft een groot aantal attracties. Wat dacht u van een overdekt speelparadijs, een kartbaan, doolhof of een klimbos. Of gaat u liever naar een museum of kasteel? Wij zetten de 5 leukste attracties in de Achterhoek op een rij

Top 5 attracties in de Achterhoek

1 Klimbos Achterhoek
In de bossen van Ruurlo vindt u een klimpark met zo’n 100 overgangen in de bomen. U kunt kiezen voor 6 verschillende klimroutes op hoogte van 3 tot 12 meter. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor de allerjongsten is er een Junior Klimbos ingericht.

2 Steengroeve Winterswijk
In de zomer wordt de steengroeve gebruikt als decor voor theater en muziekvoorstellingen. De 30 meter hoge rotswanden worden sfeervol verlicht en bieden een unieke sfeer.

3 Huifkarcentrum Bergh
In Loerbeek kunt u zich melden voor een huifkartocht door het mooie Montferland. het was het woonhuis van de machtige heren en graven Van den Bergh. Bij Huifkarcentrum Bergh hebben ze wel 8 soorten huifkarren. Van luxe wagens voor 20 personen tot een authentieke postkoets. U kunt u zelf op de bok plaatsnemen, op weg naar een fijne plek om te picknicken.

4 Speelparadijs Megapret
Dit binnen- en buiten speelpark heeft o.a. een binnenspeeltuin met springkussens, trampolines, lachspiegels en een 30 meter lange rodelbaan. Buiten is o.a. een airtrampoline, verkeerspark en een shuttle baan. Op warme dagen gaan de sproeiers aan in Waterpret, het grootste spraypark van Nederland.

5 Kasteel Huis Bergh
Aan de grens met Duitsland, in ’s Heerenberg, staat een van de grootste waterburchten van Nederland. Dit indrukwekkende slot uit de 13e eeuw. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag geopend voor bezoekers. Regelmatig worden er rondleidingen, torenbeklimmingen en allerlei evenementen georganiseerd.