De rots van Calpe

Calpe is een kustplaats in de regio Valencia en heeft een ideaal klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur in Calpe is 19 graden. Het is dan ook een bekende toeristische bestemming met uitstekende faciliteiten voor de bezoekers. Zo heeft Calpe maar liefst 14 stranden met schoon water.

Kenmerk van Calpe

Van kilometers ver is hij te zien: El peñon de Ifach deze 332 meter hoge rots steekt uit in de zee en is hét kenmerk van de Calpe. U kunt de rots beklimmen. De inspannende klim wordt beloond met een prachtige vergezichten. De 50.000 m2 grote rots is trouwens het kleinste beschermde natuurgebied van Spanje. Er groeien prachtige wilde planten en meer dan 300 vogelsoorten beschouwen de rots als een pauzeplek op hun reis van of naar Afrika.

Wandelen op de rots van Calpe

Het beklimmen van El peñon de Ifach is zeker niet weggelegd voor ervaring klimmers. Er zijn verschillende routes met verschillende niveaus. De rode route is geschikt voor gewone wandelaars. Aan de zuidkant van de rots zijn de paden steiler en meer geschikt voor ervaren bergwandelaars en klimmers. Op de rode route mag zelfs uw hond mee, mits deze aan de lijn blijft. De wandeling (heen en terug) duurt zo’n twee uur. U doet er verstandig aan om de middaghitte te vermijden en vroeg in de ochtend uw wandeling over de rots te maken. Echte vroege vogels genieten dan van een spectaculaire zonsopkomst.

Vakantiehuizen bij Calpe

Bent u op zoek naar een vakantiewoning of appartement bij de rots van Calpe? Wij verhuren de leukste plekjes, dichtbij het strand.