Dit moet je weten over Drachten

Drachten is op Leeuwarden na de grootste stad in Friesland en zeker een bezoek waard. Op het gebied van kunst en cultuur heeft juist deze stad veel te bieden.

Als je op vakantie gaat naar Friesland, mag een bezoek aan Drachten niet ontbreken. Drachten ligt in het oosten van de provincie en is vanuit heel Friesland goed te bereiken. Het hele jaar door is deze stad perfect voor een dagje uit.

Ben je nog niet overtuigd? We hebben drie culturele tips voor je op een rij gezet. Dit moet je zeker doen in Drachten:

Bezoek Museum DR888

In een voormalig klooster in het centrum van Drachten is een bijzonder museum ondergebracht. De collectie van Museum DR888 geeft een interessant overzicht van de beeldende kunst uit de 20e eeuw. Werken van onder andere Rietveld en Sandberg zijn hier te zien.

Rode loper van 1000 meter

Op de laatste zaterdag in september rolt Drachten elk jaar een rode loper uit van maar liefst 1 kilometer lang. Van 13.30 tot 16.30 uur worden hier dan continu modeshows gegeven waarbij de winkeliers van Drachten de herfst en wintercollecties tonen. Uniek in Nederland!

Struinen door Openluchtmuseum De Spitkeet

Ongeveer 10 kilometer buiten Drachten ligt openluchtmuseum De Spitkeet. Op een terrein van ruim 4 hectare zie je hier hoe de Friese bevolking leefde in de periode tussen 1850 en 1950. Je kunt zelfs huisjes uit vroegere tijden bezoeken.