De leukste uitjes met kinderen in Friesland

Hoera! De vakantie met het hele gezin in Friesland is geboekt. Friesland is een heerlijke provincie voor jong én oud. Welke leuke uitjes zijn er geschikt voor kinderen?

 Voor kinderen is een vakantie zonder waterpret meestal ondenkbaar. Gelukkig hebben ze van water in Friesland meer dan genoeg. Onze vakantiehuizen liggen dan ook vrijwel allemaal op korte afstand van een meer of rivier. Dat betekent lekker zwemmen bij een strand, een bootje huren en vissen. Als je een dagje weg wilt, zijn er genoeg mogelijkheden. In Friesland zijn veel dierenparken, speeltuinen en andere attracties. We hebben de drie leukste uitjes met kinderen op een rij gezet.

1. Ontdek kameleondorp Terherne

Ken je de spannende boeken van de Kamelon nog? De avonturen van de tweelingbroers Klinkhamer spelen zich op en rond het Friese water af. In Terherne kun je in de voetsporen van Hielke en Sietse stappen. Help veldwachter Zwart een groot mysterie op te lossen of wordt net als Hielke en Sietse held van de boerensloot. Er is een grote Kameleonboerderij, er zijn rondvaarten en een avontureneiland met moeraspaden, trekvlotten en polsstokspringen. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken.

2. Ga op zeehondensafari in Aquazoo Friesland

Deze bijzondere dierentuin staat helemaal in het teken van dieren die op, in of rond het water leven. Tip: ga mee op zeehondensafari. Tijdens deze safari stap je samen met de dierverzorger op een trekschuit om de zeehonden te spotten. In Aquazoo leven zeldzame reuzenotters en er zijn zelfs ijsberen en zeeleeuwen te zien. Aquazoo heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen. Echt de moeite waard dus.

3. Uren speelplezier bij Sybrandy's Ontspanningspark

Een dag naar een attractiepark gaan is altijd een goed idee. Sybrandy's Ontspanningspark is een attractiepark in Zuidwest Friesland voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar oud. In dit park zijn attracties als de zweefmolen, het loopspookhuis, een superschommel, een springkussen, een skelterbaan, een bootspringschans en diverse leuke en spannende draaimolens.

Nog geen vakantiehuis geboekt? Klik hier