Een huisje aan het Tjeukemeer huren

Wie aan Friesland denkt, denkt aan de het uitgestrekte merengebied in deze noordelijke provincie. Een paradijs voor liefhebbers van watersport. Het grootste meer van Friesland is het Tjeukemeer. In het Fries heet dit meer van 22 km2 het Tsjûkemar en het is een heerlijk meer om vanuit een vakantiehuis aan het Tjeukemeer te ontdekken.

Het verhaal van Tsjûke en Mar

Volgens een oud verhaal waren twee boerinnen, Tsjûke en Mar, onderweg van het melken terug naar huis. Toen ze langs een boerderij kwamen zagen ze dat er brand in de schuur was uitgebroken. In een poging om de brand te blussen raakten de boerinnen elkaar kwijt in de roek. Ze bleven naar elkaar roepen, ‘Tsjûke’ en ‘Mar’ en hun stemmen bleven nog lang hoorbaar. Aaneengesloten werden hun kreten de naam van het grote meer. Bij het gemaal van Echten kunt het het standbeeld van de dames bekijken.

Een huisje aan het Tjeukemeer

Als u een vakantiehuisje aan het Tjeukemeer huurt, gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. De
groene omgeving biedt mogelijkheden voor een actieve of juist ontspannen invulling van uw vakantiedagen. Lekker genieten aan- of zwemmen in het meer. Of ga een dagje varen met een huurboot en meer aan in de jachthaven van een van de gezellige Friese dorpen in de buurt.

Kies een huisje aan het Tjeukemee

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond het Tjeukemeer selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Didam zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen aan het Tjeukemeer of kies uit ons hele aanbod van particuliere vakantiehuizen in Friesland