Een huisje huren en fietsen in Friesland

Gaat u dit jaar op vakantie in een huisje in Friesland? Vergeet dan niet om uw fiets mee te nemen of er ter plaatse een te huren.

Friesland heeft veel gezichten. Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. In het zuidwesten van de provincie liggen de legendarische Friese meren. In het noorden is de stoere Waddenkust met prachtige vergezichten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de grote en kleine steden in deze provincie. Allemaal uitstekend op de fiets te ontdekken!

Neem uw tijd in Friesland

In Friesland is haast niet nodig. Het landschap lijkt te zijn ontworpen voor fietsers. Prachtige dijkweggetjes, kleine bruggetjes, slingerende paden door wel dertien verschillende landschappen. Overal gezellige dorpjes en steden waar u kunt genieten van de Friese gastvrijheid.

Elf steden op de fiets

De tocht der tochten is natuurlijk de beroemde schaatstocht langs de Elf Friese steden! Maar wist u dat u deze tocht ook op de fiets kunt volbrengen? Over een afstand van ruim 255 km geniet u van het weidse Friese land. U start en eindigt in principe in Leeuwarden en fietst met de klok mee, maar andersom mag ook. U kunt de tocht in elke plaats oppakken natuurlijk of een deel fietsen. Elke stad heeft haar eigen charme. Ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Alle Elfsteden bezoeken is Fryslân pas écht beleven. En tussen die steden door zal het afwisselende landschap van Fryslân met veel water, prachtige vergezichten, ruimte en frisse lucht u blijven verbazen. De fietsroute is bij alle VVV’s in de provincie te koop.

Kies een huisje om Friesland per fiets te ontdekken

Op onze site kunt u eenvoudig uw vakantiewoning die geschikt is voor een fietsvakantie in Friesland selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Didam zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.