Een huisje huren in Grou

Grou ligt in het hart van de provincie Friesland, in het midden van de driehoek Leeuwarden, Drachten en Sneek. Grou heeft eigenlijk alles voor een geslaagde vakantie of een weekendje weg. Natuurlijk is Grou met haar meren en vaarten erg populair bij watersporters, maar in en om Grou zijn ook veel zaken te bekijken als u lekker te voet of op de fiets onderweg bent.

Zeker doen in Grou

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Grou kunt u in de omgeving op de fiets of wandelend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Grou kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Grou in een vakantiewoning verblijft.

1 Fietsroute De 8 van Grou
Het ene moment fietst u door het afwisselende waterrijke landschap van het Nationaal Park De Alde Feanen, het andere moment passeert u een dorp om vervolgens al fietsend door de weidse weilanden opnieuw te genieten van de natuur. De naam van de route verwijst naar de twee lussen die de fietsroute maakt door het Friese Merengebied. Samen vormen de lussen een 8. U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 27 tot 74 km. Alle routes, waar u ook begint, zijn te combineren. Bij de VVV Grou (geopend tijdens de weekends) op te halen.

2 Huur een motorboot
Bij een vakantie in Grou hoort een tochtje over het water. Heerlijk een dagje met een opensloep via het Pikmeer het Nationaal Park De Alde Feanen in. Huur bijvoorbeeld een sloep met dikke kussens en een mooi stuurwiel. Zo vaart u met elkaar heerlijk een dagje over het water bij Grou. In Grou zijn verschillende mogelijkheden om een bootje te huren.

3 Museum Hert fan Fryslân
Neem eens een rondleiding in museum "Hert fan Fryslân" met typisch Friese thema’s en maakt aansluitende een "doarpskuier" met een gids door Grou. Special voor de kinderen is er een project "Lytse Eeltsje" (kleine Eeltsje). Kinderen krijgen spelenderwijs informatie over de Grouster dichter Eeltsje Halbertsma.

Kies een vakantiehuis in Grou

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Grou selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Grou zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Grou of kies uit ons hele aanbod van particuliere vakantiehuizen aan de Friese meren.