Een huisje huren in Stavoren

Stavoren is aan drie kanten ingesloten door het IJsselmeer en heeft een directe verbinding met de Friese meren. Het is daarmee een van de populairste vakantieplaatsen aan het grootste meer van ons land. Vroeger was Staveren de officiële naam van Stavoren. Stavoren was de eerste Nederlandse plaats die stadsrechten verkreeg en de rijke historie van de plaats vindt u bij een wandeling door het gezellige centrum zeker terug.

Zeker doen in Stavoren

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Stavoren kunt u in de omgeving op de fiets, wandelend of met de boot genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Stavoren kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Stavoren een huisje huurt.

1 Kibbeling eten
Vis en IJsselmeer horen bij elkaar. Wilt u ook genieten van een lekker gebakken visje? Bij Doede’s viskraam wordt volgens kenners de lekkerste kibbeling van Friesland verkocht.

2 Het vrouwtje bekijken
Het verhaal van Het Vrouwtje van Stavoren is een van de bekendste volksvertellingen van ons land. Het vertelt het verhaal van het rijke Vrouwtje van Stavoren voor wie genoeg niet genoeg was en daardoor het deksel op haar neus kreeg. Haar standbeeld staat aan de haven.

3 De vuurtoren bezoeken
De vuurtoren van Stavoren is een zogenaamde lichtopstand aan het IJsselmeer. De vuurtoren van gietijzer van ruim 15 meter hoog is gebouwd in 1884 en valt inmiddels onder monumentenzorg.

Kies een vakantiehuis in Stavoren

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Stavoren selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Stavoren zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Stavoren of kies uit ons hele aanbod van huisjes in Friesland.