Een momentje voor jezelf in de sauna van je eigen vakantiehuisje

Een sauna bezoeken is hartstikke gezond. Het is heerlijk voor je lichaam en werkt ontspannend. Ongestoord genieten in je eigen privé sauna, wie wil dat nou niet? In onze vakantiehuisjes met sauna kom je echt toe aan een momentje voor jezelf.

Het dagelijks leven is al druk genoeg met werk, school, kinderen en sociale verplichten. Zodra de vakantie voor de deur staat, is het niet meer dan logisch dat je even niets aan je hoofd wilt. Daar weten we bij Eenhuisjehuren.nl wel raad mee. Je vindt bij ons een uiteenlopend aanbod aan vakantiehuisjes met een privé sauna. Extra genieten doe je natuurlijk in de winter. Kom bijvoorbeeld tot rust in de luxe vakantievilla in Lunteren met sauna, stoombad, whirlpool en zelfs een zonnebank of geniet in je eigen sauna in een modern vrijstaand vakantiehuis net buiten het dorp Koudum op waterpark Galamadammen in het Friese merengebied.

Waarom de sauna zo gezond is
Tijd doorbrengen in een sauna is een cadeautje voor je lichaam. Door de warmte gaat je hart sneller kloppen en je doorbloeding beter werken. De sauna heeft een positieve invloed op onze weerstand, gemoedstoestand en onze huid.

Door de warmte in je lichaam maak je meer witte bloedlichaampjes aan. Deze zorgen ervoor dat je beter beschermd bent tegen virussen en bacteriën. Gewrichtspijn neemt zelfs af omdat je spieren door de warmte veel soepeler worden.

De sauna geeft ons een fit en fijn gevoel
Ook geeft de sauna ons een fit en fijn gevoel. Je bloed gaat door de hogere temperatuur in de sauna steeds sneller stromen. Hierdoor komt er meer zuurstof in je hersens waardoor je je na een bezoek aan de sauna vaak energieker voelt. En tot slot is de sauna goed voor je huid. De warmte zorgt er voor dat je poriën meer open gaan staan zodat je huid van binnenuit wordt gereinigd. Wondjes zullen zelfs sneller genezen.