Fietsen door de Achterhoek

Middeleeuwse stadjes, eindeloze boswandelingen door een heuvelachtig landschap. Restaurants met de lekkerste streekgerechten, betaalbare attracties en unieke evenementen voor jong en oud. Vraag jij je af over welk Europees land we het hebben?

We hebben het hier over de Achterhoek, de streek in de provincie Gelderland en Overijssel, direct aan de Duitse grens. De Achterhoek omvat o.a. de streken Salland, Twente en de IJssel en de exacte grens van het gebied wordt door verschillende mensen net even anders vastgesteld.

Een ding is wel zeker; als u op zoek bent naar een vakantieplek vol afwisseling, rust en ruimte zit u helemaal goed in de Achterhoek.

Beste fietsgebied van Nederland

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot beste fiets gebied van Nederland. Niet zo gek want vrijwel nergens in ons land is de afwisseling in landschap zo groot. Genieten van historische plekjes, fraaie natuur en uitstekende fietspaden, fietsen was nog nooit zo mooi als in de Achterhoek.

Fietsen huren in de Achterhoek

Heeft u binnenkort een vakantiehuis in de Achterhoek gehuurd en wilt u de regio op de fiets verkennen. Huur dan een fiets bij een van onze favoriete adresjes

Fietsverhuur top 3 in de Achterhoek

1 Fokkink tweewielers in Ruurlo
Bij deze verhuurder kunt u terecht voor kinderfietsen, fiesten met 3 of 7 versnellingen, tandems, mountainbikes en elektrische fietsen. Maar ook een kinderzetje, aanhangfiets en zelfs een hondenkar worden door Fokkink verhuurd. Ruurlo is een prachtig uitgangspunt voor mooie fietsroutes. Breng ook een bezoek aan de Cactsus Oase met 2500 verschillende cactussen!

2 Scootz huren in Loerbeek
Bij huifkarcentrum in Loerbeek kunt u een elektrische scooter huren. Dat betekent fluisterstil genieten van het bos, de hei, fluitende vogels én van elkaar! Een dagje ‘Scootzen’ met zijn tweeën, met familie, vrienden, collega’s of zakenrelaties is een onvergetelijke ervaring.

3 Nijland Tweewielers in ’s Heerenberg
In ’s Heerenberg, stad met het kasteel Huis Bergh, bevindt zich Nijland Tweewielers. Dit familiebedrijf is opgericht in 1959 en verhuurd uitstekende fietsen. Natuurlijk kunt u ook terecht voor het huren van elektrische fiets. Voor het mountainbiken op het parcours in Montferland heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning is ook bij Nijland te verkrijgen.