Fries Museum wint internationale prijs voor tentoonstelling

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Het museum heeft een zilveren zilveren F@imp Avicom Award gewonnen in de categorie creative exhibition installation voor de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje.

De tentoonstelling was van 14 oktober tot en met 2 maart te zien in het Fries museum. Het was de grootste tentoonstelling ooit over het dramatische leven van Margaretha Geertruida Zelle. Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Maar liefst 92.781 bezoekers bezochten de tentoonstelling, wat zorgde voor een economische impuls van ruim 3,1 miljoen euro in de lokale economie.

De F@IMP avicom awards werden uitgereikt op de F@IMP 2.0. F@imp 2.0 is een internationaal evenement gericht op het aanmoedigen en erkennen van de productie en distributie van audiovisuele producties en innovatieve multimediatechnologieën geïnitieerd of geproduceerd door musea of erfgoed- en culturele instellingen over de hele wereld.