Friese zandgronden vorig jaar razend populair

Gelderland en de Friese zandgronden bleken in 2018 razend populair. Dat blijkt uit het jaarlijks Continue Vakantie Onderzoek.

De Noordzeebadplaatsen trokken vorig jaar de meeste bezoekers en zijn daarmee op de eerste plek geëindigd op de ranglijst van de meest populaire regio’s voor een korte vakantie. Daarna volgen de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. Vanwege de warme zomer vorig jaar, hebben de waterrijke gebieden hier flink van kunnen profiteren. De Veluwe eindigde op de derde plaats.

Gelderland is populair
De provincie Gelderland bleek ook vorig jaar weer zeer populair voor een vakantie. Bijna 2,9 miljoen Nederlanders trokken hier naartoe. Het aantal overnachtingen in Gelderland nam met 4 procent toe naar 16 miljoen. Behalve de Veluwe, zijn ook de andere Gelderse regio's goed bezocht. Bezoekers gaven daarbij 495 miljoen euro uit, zo'n kleine 5 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Vakantie op de Veluwe en in Friesland
Benieuwd naar de mogelijkheden? Combineer een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan met culturele uitstapjes en boek direct een vakantiehuisje op de Veluwe of in Friesland. Bijna al onze vakantiehuisjes zijn midden in de natuur te vinden.