Friesland is één van de veiligste en mooiste provincies van ons land

Friesland behoort tot de top drie van de veiligste provincies van ons land. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, via data van de overheid over woninginbraken in 2017.

Alleen in Zeeland en Overijssel werd er in 2017 minder ingebroken dan in Friesland. Dat Friesland één van de veiligste provincies is, is een fijne geruststelling als je hier op vakantie wilt gaan in één van onze schitterende vakantiehuizen.

Per 1.000 inwoners zijn er in Friesland gemiddeld 2,3 woninginbraken gemeld, hetzelfde aantal als in de provincie Groningen en dat is relatief laag. Waar wordt dan het meest ingebroken in ons land? Dat is in Flevoland.

Friesland is de meest gewaardeerde vakantiebestemming
Friesland is niet alleen één van de veiligste provincies van ons land, het is ook de best gewaardeerde provincie om eens lekker op vakantie te gaan. Vooral de Friese natuur wordt gewaardeerd. Uit een onderzoek van Zoover blijkt dat Friesland hoog scoort als het gaat om de omgeving, rust en gastvrijheid. En alsof het nog niet positief genoeg kan: Friesland is door het VNC uitgeroepen tot de mooiste provincie van Nederland. Maar dat Friesland prachtig is wisten wij natuurlijk al veel langer!