Genieten in de tuin van Limburg

In het noorden van Limburg, zo’n 15 km ten westen van Roermond, ligt de tuin van Limburg. Het is de bijnaam van het groene Leudal, een natuurgebied van ruim 900 hectare. Het gebied heeft prachtige beekdalen en veel bijzonder flora en fauna zodat Staatsbosbeheer ruim 500 hectare van het Leudal beheert en beschermt.

Bijzondere dieren

Het Leudal heeft een rijke flora. Naast vossen en reeën komen er in het gebied bevers voor en zwerft er een grote groep wilde zwijnen. In het Leudal zijn de zeldzame zwarte, bonte en groene specht te vinden. Ook zijn er ijsvogels te vinden die op de steile zandoevers van de visrijke beken een ideale woonomgeving hebben.

Een dagje uit in het Leudal

In het natuurgebied Leudal liggen maar liefst 16 dorpskernen. In het dorpje Haelen is het bezoekerscentrum Leudal en het Leudalmuseum gevestigd. Het Leudal is een zeer populair wandelgebied en heeft een groot aantal wandelroutes, die voor een groot deel bij het Leudalmuseum beginnen.

Vakantiehuizen in het Leudal

Ook het dorpje Roggel ligt midden het het Leudal. Net buiten het dorp ligt het fraaie Buitenhof de Leistert. Het is een luxe boerderijvillapark met veel faciliteiten waaronder een overdekt en een openlucht zwembad. De luxe boerderijvilla’s zijn in authentieke Limburgse bouwstijl ontworpen. Bekijk de luxe vakantiehuizen in Roggel op eenhuisjehuren.nl