Grijp je kans: fietspad Afsluitdijk even open

Fietsliefhebbers opgelet! Het fietspad aan de noordzijde van de Afsluitdijk gaat zondag 18 augustus even open. Dé kans om een lange tocht te maken van Friesland naar Noord-Holland en andersom. 

Het fietspad kan sinds 1 april niet meer gebruikt worden vanwege verschillende werkzaamheden aan de weg. Vanwege de IJsselmeer challenge is het fietspad wel open op zondag 18 augustus. Zorg dat je er daarom bij bent en breng een bezoek aan Friesland

Fietsen over de Afsluitdijk

Voor sportievelingen die houden van een uitdaging is over de Afsluitdijk fietsen zeker de moeite waard. De dijk werd in 1932 voltooid en is in totaal 32,5 km lang. De dijk is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, die het IJsselmeer afsluit van de Waddenzee.

Uitzicht over de Waddenzee

Op zondag 18 augustus is het fietspad open van 07.00 tot 19.00 uur. Ook wandelaars en bromfietsers mogen deze dag gebruik maken van het pad. Alleen brommobielen zijn niet toegestaan. Het fietspad gaat in totaal zo’n drie jaar dicht. Tot 2023 wordt aan van alles gewerkt. Voor de fietsers zit er wel verbetering in. In de toekomst kunnen zij gaan genieten van een prachtig uitzicht over de Waddenzee.