Heb ik een reisverzekering nodig voor een vakantie in Nederland?

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Maar hoe zit dat eigenlijk als je vakantie viert in Nederland?

Op vakantie gaan in eigen land wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek ook. Veel Nederlanders genieten van de natuur op de Veluwe, de watersportmogelijkheden in Friesland of een verblijf aan de kust. Volgens cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) vieren dit jaar 4,5 miljoen Nederlanders hun vakantie in eigen land. Dat is 2 procent meer dan in 2017.

Reisverzekering geen overbodige luxe
Het lijkt misschien overbodig, maar ook voor een vakantie in Nederland is een goede reisverzekering geen overbodige luxe. Als je ziek wordt op vakantie, dus ook in Nederland, wordt dit altijd vergoed door je zorgverzekeraar. En hoe zit dat als je telefoon, camera of iPad gestolen wordt?

Reisverzekering geeft dekking bij één overnachting
Wanneer je in Nederland op vakantie gaat, kun je het beste eerst nagaan wat je inboedelverzekering vergoedt. Het kan zijn dat je via deze verzekering al je spullen vergoedt krijgt tijdens een vakantie. Bij een buitenhuisdekking is dat altijd het geval. Heb je dat niet? Dan is een reisverzekering afsluiten een betere en goedkopere optie. Handig om te weten: een reisverzekering in Nederland geeft pas dekking bij minimaal één overnachting. Ga je dus een dagje weg en worden je spullen gestolen? Dan dekt je verzekering de schade niet.