Heb ik in Nederland een reisverzekering nodig?

Volgens een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gaan er dit jaar meer dan 2,6 miljoen mensen in eigen land op vakantie. Dat zijn er maar liefst 100.000 meer dan vorig jaar. Veel gezinnen gaan bijvoorbeeld lekker genieten van de bossen op de Veluwe, de watersportmogelijkheden in Friesland of een verblijf aan de kust.

Het lijkt misschien niet nodig, maar vergeet ook voor een vakantie in ons eigen land niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Uw medische kosten zijn via uw (verplichte) zorgverzekering weliswaar gedekt, maar een reisverzekering is noodzakelijk als u uw bagage kwijtraakt of als bijvoorbeeld uw zonnebril, iPad of smarthphone wordt gestolen!

Vakantiehuis huren? Een reisverzekering is handig!

Ook bij het huren van een vakantiehuis kan een reisverzekering handig zijn. Als u onverhoopt schade in een vakantiehuis veroorzaakt, zal uw aansprakelijkheids- of inboedelverzekering deze schade niet dekken. Uw reisverzekering kan hierbij in veel gevallen wel helpen!

Ons advies: voorkom gedoe tijdens uw vakantie en regel een reisverzekering, ook tijdens uw vakantie in Nederland. Voor een paar euro per week kunt u zorgeloos van uw vakantie genieten!