Hier is het grootste doolhof ter wereld te vinden

In de buurt van het kasteel van Ruurlo werd in 1891 een doolhof aangelegd. Het doolhof raakte in verval, maar werd tussen 1975 en 1984 in oude glorie hersteld. Met een oppervlakte van maar liefst 8740 m2 is doolhof Ruurlo nu het grootste doolhof van ons land en de hele wereld!

Doolhoven zijn al zo oud als de mensheid. Op een kleitablet van meer dan 3200 jaar oud, gevonden in Griekenland, is al een afbeelding van een labyrint gevonden. Het doolhof is tijdens de Italiaanse renaissance ontstaan. In de tuinen van de Italiaanse adel werden in de 16e eeuw met heggetjes complexe doolhoven aangelegd.

Grootste doolhof ter wereld
Doolhof Ruurlo mag zichzelf de grootste de grootste ter wereld noemen. In 1996 haalde het doolhof het Guiness Book of Records als grootste ter wereld. De lengte van de paden in het doolhof is bijna 1200 meter. De paden zijn vijf meter breed en tussen de heggen ligt een met gras begroeid talud, zodat het lijkt alsof de hogen op verhoogde eilandjes staan. Zin om een dagje te verdwalen? Dan ben je hier echt op de juiste plek. Je kunt je hier uren vermaken. Het doolhof is enorm groot. Als je het midden hebt bereikt, kun je gelukkig tot rust komen en vanaf de uitzichttoren andere bezoekers bekijken.