Hier kun je in Friesland buiten zwemmen

Het is zomer! Hét moment om verkoeling te zoeken en een plons te nemen in het water. In Friesland vind je talloze buitenzwembaden. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Friesland is een ideale bestemming voor een vakantie in eigen land, ook in de zomer. Als je op vakantie gaat naar Friesland is de kans groot dat je in de buurt van water kunt vertoeven. Er zijn talloze meren, sloten en kanalen waren gezwommen en gevaren kan worden. Voor de liefhebbers van buitenzwembaden zit je ook goed in de deze provincie. We delen de leukste.

Natte Neuzenbad in Waskermeer

Uniek in Nederland: een hondenzwembad. In het Natte Neuzenbad kunnen honden zich – zonder chloor en mensen - helemaal uitleven. Het zwembad (met verwarmd water) is het hele jaar open en na het zwemmen is er gelegenheid om de hond te wassen en föhnen.

Paradyske in Kollum

Dit openluchtzwembad beschikt over verschillende bassins met springplanken en een zonneweide. Heerlijk voor zonaanbidders en de echte waterratten onder ons.

Waterpark Mouneweeter in Witmarsum

Vanuit dit openluchtzwembad geniet je van een prachtig uitzicht. Het zwembad is gelegen naast een mooie molen.

Wettervlecke in Surhuisterveen

Drie bassins, een 25-meter bad, een kinderbad én een wandelpier in het midden. In en rond dit zwembad hoeft niemand zich te vervelen

De Klomp in Wommels

Dit heerlijke openluchtzwembad heeft door de bomen een beschutte ligging. Op de grote zonneweide is het heerlijk genieten van de zon.

Dúndelle in Bakkeveen

Zwembad Dúndelle beschikt over een groot 25-meter bad met een diepe springkuil met springplanken en bijzondere onderwater vensters. Voor de kleintjes is er een apart kleuterbassin.

De Sawn Stjerren in Hallum

Dit bad bestaat al sinds 1968 en heeft diverse duikplanken en een 42 meter lange waterglijbaan. Jong en oud kunnen hier volop genieten!