Hoe gaan we op vakantie?

Vakantie is heerlijk. Of u nu een weekendje weg gaat of gewoon lekker twee of drie weken in de zomervakantie… op vakantie genieten we allemaal.

Cijfers over vakantie

Maar heeft u zich wel eens afgevraagd hoe gewoon het eigenlijk is om op vakantie te gaan? Hoeveel andere Nederlanders op vakantie gaan? Hoeveel we uitgeven en hoe lang we wegblijven? Eenhuisjeshuren.nl zet wat cijfers op een rijtje. De cijfers zijn afkomstig van het CBS en NBTC.

Gaat iedereen op vakantie?
Nederlanders zijn gek op vakantie. Afgelopen jaar boekten we met elkaar meer dan 35 miljoen korte en langere vakanties. Daarvan werden er maar liefst 18 miljoen in eigen land doorgebracht. Jaarlijks gaat ruim 80% van de Nederlandse bevolking een of meerdere keren op vakantie. Daarmee zijn we in Europa een van de koplopers op het gebied van vakantieparticipatie.

Hoeveel geven we uit aan vakantie?
Nederlanders geven per jaar iets meer dan 15 miljard euro uit aan vakanties. Bijna 3 miljard euro hiervan wordt in Nederland uitgegeven en de rest gaat naar het buitenland. Afgelopen jaar is het bedrag dat we aan vakanties uitgaven voor het eerst in jaren gestegen met ruim een half miljard euro.

Hoe verblijven we op vakantie?
Als we op vakantie gaan hebben we de keuze uit allerlei accommodatievormen. Vakantiehuizen blijken duidelijk favoriet. Maar liefst 45% van onze vakanties brengen we door in een bungalowpark, een appartement of een vakantiehuis van een particuliere eigenaar. Een verblijf in een hotel of op een camping blijken elke in 25% van de gevallen favoriet.

Wie boekt de vakantie?
Uit een onderzoek dat de Telegraaf onlangs publiceerde blijkt dat bij stellen en gezinnen in meer dan de helft van de gevallen de vrouw de vakantie uit te kiezen. Op de tweede plaats komt de hele familie (25%) en dan pas de man (18%). De kinderen sluiten de rij met 4%.

Hoe u ook op vakantie gaat, op eenhuisjehuren.nl vindt u zeker een vakantiehuis dat past bij uw budget!