Huis huren aan de Friese meren

Een vakantie aan de Friese meren betekent genieten aan het water. Het hart van Friesland, waar tientallen meren, verbonden met kanalen en rivieren op u liggen te wachten is een populaire bestemming. Op eenhuisjehuren.nl verhuren we bijna honderd vakantiehuizen aan de Friese meren.

Lekker varen op vakantie

De Friese meren zijn een groot netwerk meren, vaarten en plassen. Het is een eldorado voor iedere watersportliefhebber. Ook als u zelf geen boot heeft. Huur eens een sloep, (zeil)jacht of motorbootje. Dit is zonder vaarbewijs mogelijk en staat garant voor een prachtige dag op het water.

Wilt u leren zeilen of (kite)surfen? In Friesland wordt er op veel plekken les gegeven in deze sporten. Of wat dacht u ervan om lekker met een kano op pad te gaan. Het is heerlijk rustgevend om met zo’n slanke boot door de smalle slootjes en kanalen te varen. U kunt met de kano ook een stuk van de Elfstedenroute varen of een dagtochtje t maken met een bezoek aan authentieke dorpjes als Langweer, Terherne en Echtenerbrug.

Natuurlijk zijn er ook veel aanbieders die ervoor zorgen dat u lekker mee kunt varen. Maak eens een tocht met een authentiek skûtsje (platbodem), een rondvaartboot of een authentieke praam .

Fietsen langs het water

Als u een vakantiehuis aan de Friese meren heeft gehuurd moet u zeker uw fiets meenemen. Met de wind in de haren en de fietskaart in de hand maakt u de mooiste routes. U kunt in Friesland ook een e-bike of een mountainbike huren. Zo fietst u heerlijk relaxt langs de oevers van de meren, over bospaadjes en door pittoreske dorpjes.

Huur een vakantiehuis in Friesland

Op onze site maakt u een keuze uit tientallen vakantiehuizen aan de Friese meren. Onze huizen zijn beoordeeld door vakantiegangers die er eerder waren zodat u zich een goed beeld kunt vormen van uw volgende vakantie adres!