Huisje huren in de zomervakantie in Drenthe

Gaat u een huisje huren in Drenthe? U heeft groot gelijk! De provincie lijkt, met alle ruimte en natuur, gemaakt voor een heerlijke zomervakantie. De mooiste natuurgebieden van Drenthe zijn de Hondsrug tussen Zuidlaren en Emmen en het Elbertsveld tussen Assen en Emmen. Ook de natuur rond Dwingeloo, Diever en Norg zijn prachtige groen of paars (als de heide bloeit).

Genieten in Drenthe

Als u in de zomervakantie in Drenthe bent, hoeft u zich tijdens uw vakantie geen moment te vervelen. Wij zetten onze tip drie voor leuke uitjes in de zomer in Drenthe op een rij

Zeker doen in de zomervakantie in Drenthe

Wildlands Emmen
Het voormalige Noorder Dierenpark Emmen is in 2015 uit het centrum van Emmen verhuist naar een plek aan de ringweg. De Wildlands Adventure Zoo heeft hier tweemaal zoveel ruimte gekregen. Het is een avonturenpark met dieren in de hoofdrol.

Hunebedden route
52 van de 54 Nederlandse hunebedden zijn in Drenthe te vinden. Het zijn de restanten van stenen grafkelders, zo’n 5000 jaar geleden gebouwd. Als u met de auto een route van zo’n 95 km rond Assen maakt, komt u alle hunebed locaties tegen. Om de hunebedden daadwerkelijk te zien moet u vrijwel altijd de auto uit en een stukje wandelen. De plekken zijn goed aangegeven en u kunt vrijwel overal gezellig picknicken.

Openluchtmuseum Orvelte
Orvelte is gekozen tot een van de vijf mooiste dorpen in ons land. De straten van kinderkopjes en oude klinkers geven Orvelte een bijzondere sfeer. Alleen er doorheen lopen is al een bijzondere belevenis. In het dorp is verder van alles te doen. Sommige boerderijen zijn open voor bezichtigingen er zijn diverse café's en restaurants voor een hapje en een drankje. Ook zijn er een aantal musea en zelfs een kleine dierentuin. Regelmatig worden er in het dorp evenementen, markten en concerten georganiseerd.

Kies uw vakantiehuis voor de zomervakantie in Drenthe

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning voor de zomervakantie in Drenthe selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Drenthe zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.