Huisje huren in juni

De maand Juni is genoemd naar de Romeinse godin, Juno, de vrouw van Jupiter. Juni wordt ook wel de zomermaand genoemd, het is tenslotte de maand waarin de meteorologische zomer begint!

Hoewel de echte zomervakantie nog moet beginnen en de vrije dagen rond Pasen, Hemelvaart en Pinksteren al geweest zijn, is de maand juni een heerlijke maand om een paar dagen een huisje te huren.

5 redenen om in juni op vakantie te gaan!

1 Het weer
Juni is de maand waarin het weer op zijn mooist is. De koude nachten van het vroege voorjaar komen niet meer voor en de lange hete dagen van de zomer moeten nog komen. Ideaal dus voor iedereen die houdt van een actieve vakantie!

2 Lange dagen
De langste dag van het jaar is op 21 juni. Dan vindt de zonnewende plaats, het moment waarom de zon, gezien vanaf de aarde haar meest noordelijke (of zuidelijke) positie bereikt. De tijd tussen zonsopgang en zonsondergang is dan op zijn langst. In juni kunt u dus genieten van heerlijk lange avonden op uw terras!

3 Rust en ruimte
De toeristische attracties en bezienswaardigheden zijn in juni lang niet zo druk bezocht als tijdens de schoolvakanties. Heel fijn natuurlijk als u op uw gemak wilt genieten van de mooiste schilderijen in een museum of gewoon niet in de rij wilt staan in een attractiepark. U zult ook merken dat men in de horeca in juni veel meer tijd voor u heeft!

4 Geen voetbal
Om de vier jaar is in juni het Wereldkampioenschap voetbal. Twee jaar ervoor (en erna) is het Europees Kampioenschap voetbal. Voor veel vrouwen en niet-voetballliefhebbers is deze periode een nachtmerrie met tientallen uren voetbal op de televisie. Een vakantie in een huisje in de vrije natuur is dan een prima alternatief!

5 Lagere prijzen
We kunnen er niet omheen; ook op eenhuisjehuren.nl betaalt u voor een weekje in een vakantiehuis in juni iets minder dan voor het zelfde huis, midden in het hoogseizoen. Logisch natuurlijk, als u bedenkt dat de vraag naar onze huizen in het hoogseizoen simpelweg veel groter is. Vakantiehuis eigenaren profiteren daarvan door hun huurprijzen in de schoolvakanties te verhogen. Zo profiteert u van lage prijzen door in juni een paar dagen weg te gaan!