In de meivakantie een huisje huren

De meivakantie is waarschijnlijk – naast de lange zomervakantie – de favoriete vakantie van veel Nederlanders. Het is een wettelijke schoolvakantie van een week die altijd rond de wisseling van de maanden april en mei valt. De kans dat het in die periode heerlijk weer is, is erg groot. De meivakantie wordt ook wel tulpvakantie genoemd, omdat deze plaatsvindt op het moment dat tulpen volop in bloei staan.

De meivakantie week wordt door de scholen vaak zo gekozen dat er zo veel mogelijk feestdagen in de meivakantie vallen zoals Bevrijdingsdag (5 mei) en soms ook Hemelvaartsdag (valt tussen 30 april en 3 juni). Voordat Willem-Alexander koning van Nederland werd, vierden we Koninginnedag op 30 april zodat ook die dag vaak in de meivakantie viel. Nu kunnen Koningsdag en bevrijdingsdag alleen nog in dezelfde week vallen als Koningsdag op zaterdag valt. Bevrijdingsdag valt dan op de zondag in het volgende weekend.

Twee weken meivakantie

Veel scholen geven hun leerlingen twee opeenvolgende weken vrij, vooral als er in de week volgend op de meivakantie nog feestdagen zoals Hemelvaart vallen. Eindexamenleerlingen hebben vaak hun laatste lesdagen in de week voor de meivakantie.

Meivakantie in 2016

De meivakantie duurt dit jaar lekker lang. Van vrijdag 23 april tot maandag 9 mei zijn alle scholen in Nederland dicht. De perfecte periode om met elkaar te genieten van een paar dagen in een vakantiehuisje.

Bij eenhuisjehuren.nl kiest u uit de leukste vakantie huizen op bijvoorbeeld de Veluwe, aan de Friese Meren, maar ook aan de IJsselmeerkust