Met Hemelvaart een huisje huren

In het voorjaar is in Nederland een opeenvolging van vrije dagen. De voorjaarsvakantie is nog vers in het geheugen als het, rond eind maart, Pasen wordt. Veel feesten in het vroege voorjaar zijn afgeleid van de paasdatum. Die datum wordt berekend aan de hand van de maanstand. Pasen valt altijd op de zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente (20 maart). Daarmee valt Pasen altijd tussen 22 maart en 25 april.

Wat vieren we met Hemelvaart?

Hemelvaartsdag valt op een donderdag, precies 39 dagen na Pasen. Op Hemelvaartsdag (Ascensio Domini) wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn vader in de hemel, negenendertig dagen na Zijn opstanding uit de dood.
Hemelvaart is in de meeste Europese landen een officiële vrije dag. In Hongarije, Italië, Polen, Portugal en Spanje wordt Hemelvaart op een andere dag gevierd, namelijk op de zondag, zeven dagen voor Pinksteren.

Dauwtrappen met Hemelvaart

Voor sommige mensen is Hemelvaart een reden om lekker vroeg op te staan en te gaan ‘’dauwtrappen’’. Dit is het eeuwenoude gebruik om vroeg in de ochtend met blote voeten door het bedauwde gras te lopen. Waarschijnlijk gaat dit gebruik terug naar de Germaanse tijd. De oude Germanen geloofden dat de dauw, vooral op bepaalde dagen, een magische en genezende kracht had.

Genieten met Hemelvaart in een huisje

Of u nu heel vroeg wilt opstaan of juist lekker uit wilt slapen… het lange Hemelvaart weekend is ideaal om lekker met vrienden of het gezin een paar dagen te genieten. Genieten van de ontluikende natuur, het warme voorjaarszonnetje.

Bij eenhuisjehuren.nl kiest u uit een groot aantal vakantiehuizen in Nederland die geknipt zijn voor een paar dagen lekker weg in eigen land.