Met Pinksteren een huisje huren

Het voorjaar begint met een aantal vrije dagen. Pasen is daarbij het eerste lange weekend en daarna wordt het Hemelvaart en Pinksteren.

Maar wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?

Precies 49 dagen na Pasen vieren we Pinksteren. Het is van oorsprong een christelijk feest waarin wordt gevierd dat de Heilige geest neerdaalde op aarde. Jezus werd volgens de bijbel op de vrijdag voor Pasen gekruisigd en na drie dagen stond hij op uit de dood. Na de wederopstanding bleef Jezus nog 40 dagen bij de 12 apostelen. Op de 40e dag na Pasen ging Jezus volgens de bijbel daadwerkelijk naar de hemel.

Tien dagen na de hemelvaart van Jezus Christus daalde de Heilige Geest neer tijdens een gebed in Jeruzalem. Deze Heilige Geest zou de vorm aan hebben genomen van een soort vuur, dat zich verdeelde over de aanwezigen. Na de verschijning spraken de apostelen plotseling in alle vreemde talen. De mensen op straat dachten dat zij dronken waren, totdat zij het evangelie in hun eigen taal hoorden. Dezelfde dag nog werden 3000 mensen gedoopt, waarmee de christelijke kerk zijn begin kent.

Acht dagen Pinksteren

Tegenwoordig vieren we Pinksteren op zondag en maandag, maar in de middeleeuwen werd Pinksteren maar liefst acht dagen lang gevierd. Pinksteren was in die tijd ook de viering van het begin van de lente. In 1574 besloot de katholieke kerk om alle ‘’losbandige’’ feesten rond Pinksteren te verbieden werd het een officiële kerkelijke feestdag.

Lekker weg met Pinksteren in een huisje

Het lange weekend met Pinksteren is ideaal om er lekker op uit te trekken naar een vakantiehuis in eigen land. De natuur is met Pinksteren op zijn mooist. Frisgroene blaadjes aan de bomen en een heerlijke temperatuur om lekker op een terrasje te zitten. Wat denkt u van een mooi vrijstaande vakantiehuis aan de Friese meren of een gezellig vakantiehuis in de bossen van de Veluwe?