Natuur, kastelen en leuke steden: ontdek de Achterhoek

Ingeklemd tussen Gelderland, Overijssel en Duitsland ligt een heerlijk vakantiegebied: de Achterhoek. Wist je dat ook onze vakantiehuizen in dit prachtige gebied te vinden zijn? We vertellen je er graag meer over.

De Achterhoek staat bekend om het zogenaamd coulisselandschap. In dit landschap wisselen weidegebieden, akkerland, loofbos en kronkelende beekjes zich af. Dit klinkt als het buitenland, maar nee we hebben het hier echt over Nederland!  Ook kenmerkend voor de Achterhoek zijn de vele kastelen en landhuizen met hun prachtige bosparken. In het dorpje Vorden staan maar liefst acht kastelen. Een bezoek aan Vorden mag dus zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in de Achterhoek. 

Wat is er te doen in de Achterhoek?

Twijfel je over je vakantiebestemming? Gooi je plannen overboord en verdiep je eens in de Achterhoek. De Achterhoek staat bol van de evenementen, tentoonstellingen en bijzondere bezienswaardigheden. Hier hoef je je dus nooit te vervelen. Zutphen en Doesburg zijn twee Achterhoekse Hanzesteden gelegen langs de IJssel. Je kunt er shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven en heerlijk eten. Naast cultuur snuiven, is de Achterhoek ook geschikt voor een actieve vakantie. Als je van wandelen of fietsen houdt zijn er genoeg mogelijkheden. 

Grootste doolhof ter wereld

Wist je dat we in Nederland het grootste doolhof ter wereld hebben? Die is te vinden in het Achterhoekse Ruurlo. Het staat zelfs in het Guiness Book of Records. De oppervlakte is bijna 1 hectare en de lengte van de paden is maar liefst 1.188 meter. Je kunt er dus uren ronddwalen. Middenin het doolhof staat een toren waar je een prachtig uitzicht hebt over het gangenstelsel. Nog een leuke tip!

Klik hier voor een vakantiehuis in de Achterhoek