Onbekende musea in Overijssel

Als u wel eens vakantie heeft gevierd in een vakantiehuis in Overijssel en u bent museum liefhebber, dan is de kans groot dat u Museum De Fundatie in Zwolle of het Rijksmuseum Twenthe in Enschede al eens heeft bezocht. Deze musea zijn erg bekend en trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers. Ze zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

Maar wist u dat er alleen al in de provincie Friesland meer dan 70 musea zijn? Het zijn vaak musea die vanuit de passie van de oprichters zijn begonnen. Musea die u vanuit uw vakantiehuis in Overijssel prima kunt bezoeken.

Wij zetten drie onbekende, maar o zo leuke musea in Overijssel op een rijtje

't Stadhuus in Hardenberg
Museum ’t Stadhuus is gevestigd in het oude gemeentehuis van Stad Hardenberg en is gebouwd in 1805 (in de Franse tijd) en uitgebreid in 1938. In het museum bevinden zich een stijlkamer en woonkeuken van rond 1900 een kelder uit grootmoeders tijd, een kleine afdeling archeologie en er zijn twee tentoonstellingen..

Anton Pieck Museum in Hattem
In het Overijsselse Hattem vindt u het Anton Pieck museum. Anton Pieck werd in 1895 geboren en werd een bekende kunstschilder en graficus. In dit museum vindt u dan ook tientallen van zijn schilderijen, etsen, lithografieën en zeefdrukken.

Sinterklaas museum in Zwolle
Verscholen in een kelder onder de winkel van Meinesz en Bennesz vind je een unieke collectie over Sinterklaas. In een ruimte van twaalf vierkante meter vindt u een schat aan informatie over Sinterklaas en alles wat bij deze oeroude traditie hoort.