Ontdek de Friese Ballonfeesten in Joure

Heb je ooit tientallen luchtballonnen in alle vormen en kleuren van dichtbij zien opstijgen? Dan is dit je kans! Maak een weekend weg naar Friesland compleet met een bezoek aan de Friese Ballonfeesten in Joure.

Vanaf de Nutsbaan in het Friese Joure, hoofdplaats van de gemeente De Friese Meren, stijgen ieder jaar, in een van de laatste weken van juli, ruim dertig luchtballonnen op. Dit jaar worden de Friese Ballonfeesten voor de 34e keer gehouden. Vijf dagen lang, van woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli, kun je je vermaken op de kermis, demonstraties met modelballonnen bijwonen, genieten van live muziek en wat lekkers scoren bij de talloze foodtrucks. Voor de kinderen wordt er een speciaal festival gehouden.

Luchtballonnen zien opstijgen
Het evenement heeft Joure de bijnaam Balloon City gegeven en is één van Nederlands grootste ballonevenementen. Het hoogtepunt is natuurlijk ook het opstijgen van de unieke luchtballonnen in verschillende vormen en maten. Op zaterdag- en vrijdagavond kijk je je ogen uit tijdens de nightglow, een show waarbij verlichte ballonnen het luchtruim kiezen. De balonnen gaan elke avond om 20.00 uur de lucht in.

Zelf meevaren in een luchtballon
Als passagier meevaren in een luchtballon is een bijzondere belevenis en een unieke ervaring om nooit te vergeten. Het moment waarop de ventilatoren starten, de branders aangaan en de ballonnen langzaam omhoog komen is indrukwekkend. Je ziet het Friese landschap langzaam veranderen in Madurodam. Hoog in de lucht geniet je van het uitzicht en vertelt de piloot wat er allemaal te zien is. Wees er op tijd bij en boek een vlucht met een van de luchtballonnen in Joure. Klik hier voor meer informatie.

Wil je tijdens de Friese Ballonfeesten overnachten in één van onze vakantiehuis? Klik dan hier voor het aanbod.