Op vakantie in eigen land

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meet jaarlijks het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat. Ook wordt bijgehouden hoe vaak we op vakantie gaan en waar we het liefst onze vakantiedagen doorbrengen. Uit de cijfers blijkt dat we in ons land gek zijn op vakantie.

37 miljoen vakanties

De vakantiedeelname in Nederland is al een flink aantal jaar erg stabiel. Zo’n 80% van de Nederlanders gaat ieder jaar tenminste 1 keer op vakantie. Maar veel mensen gaan meerdere keren per jaar op vakantie. Zo ondernamen we afgelopen jaar met elkaar zo’n 37 miljoen vakanties. De helft daarvan brachten we door in eigen land. Daarmee stijgt de populariteit van een vakantie in Nederland.

Welke accommodatie kiezen we in eigen land?

Een vakantie in een vakantiehuis in eigen land is het meest populair. Daarbij kiezen we zowel voor particuliere vakantiehuizen als voor een huisje op een bungalowpark. Gemiddeld wordt zo’n 40% van de binnenlandse vakanties in een huisje doorgebracht.

De meest populaire bestemmingen in ons eigen land zijn de Noordzeekust, De Veluwe, het Friese Merengebied en Zuid-Limburg.

Bij eenhuisjehuren.nl kun je terecht voor de leukste vakantiehuizen in een groot aantal Nederlandse vakantiegebieden.