Op vakantie in Overijssel

Overijssel is in grootte en inwoner aantal de 7e van de Nederlandse provincies. Het gebied heeft een groot cultureel erfgoed dat voor bezoekers uitstekend te bezoeken en bekijken is. Overijssel staat bekend om haar meren, polders, riviertjes en beken.

Giethoorn is een van de beste bezochte plaatsen in de provincie en wordt wel 'het Venetië van Nederland' genoemd. De 7 Hanzesteden (Harderwijk, Elburg, Hasselt Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg) kennen een rijke historie en u kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Het landschap van Overijssel is afwisselend en geeft een beeld van het typische Hollandse landschap. Overijssel is een mooie provincie, met vele musea, parken, tuinen en andere attracties. Rust, ruimte, water en gezelligheid kenmerken deze provincie die dan ook zeker een (uitgebreid) bezoek waard is.

Zeker doen in Overijssel

Als u op vakantie in Overijssel bent zijn er wat ons betreft in ieder geval 3 plekken die u zeker moet bezoeken.

1. Deventer bezoeken
De oude Hanzestad Deventer combineert een rijke historie met de moderne tijd. Oude gave panden in de binnenstad huisvesten moderne winkeltjes. Het vermoedelijk oudste stenen huis van Nederland (daterend uit 1130) is te vinden aan de Sandrasteeg nummer 8. Deventer is een echte wandelstad, de vele terrasjes aan het water, maken het compleet.

2. Een bootje huren in Giethoorn
Giethoorn is rond 1230 gesticht door vluchtelingen uit het Middellandse zeegebied. Giethoorn heeft de bijnaam het Venetië van het Noorden en het is erg leuk om de plaats met een eigen bootje of rondvaartboot te verkennen. Maar let op: vooral in de weekenden in de zomervakantie kan het er erg druk zijn!

3. Staphorst bekijken
Staphorst is misschien wel de meest besproken gemeente van ons land. Het is een Christelijke gemeente waar tradities worden hoog gehouden. U kunt er genieten van unieke klederdracht en prachtige rietgedekte boerderijen. Het fotograferen van al dat moois is sinds 1937 verboden, vooral op zondag!

Wilt u een paar dagen naar deze mooie provincie? Kijk dan op onze site voor de mooiste vakantiehuizen in Overijssel.