Op vakantie in Twente

Twente ligt in het oosten van de provincie Overijssel en grenst in het oosten en noorden aan Duitsland. Twentenaren of Tukkers werden tot de jaren ’70 van de vorige eeuw vooral gezien als een wat gesloten, religieus boerenvolk.

In Almelo is altijd wat te doen

Daarin kwam verandering door het succes van cabaretier Herman Finkers. Met uitspraken als ‘’Soms staat het licht op rood, soms op groen….. in Almelo is altijd wat te doen’’, veroverde Finkers ook buiten de regio de theaters. Zijn zelfspot en droge humor in combinatie met het Twentse accent hebben ervoor gezorgd dat er in het land steeds meer sympathie voor en interesse in Twente is ontstaan.

De laatste jaren zorgen ook de Universiteit Twente en de voetbalclubs FC Twente en Heracles Almelo voor een positieve en grote naamsbekendheid voor de regio.
Twente wordt tegenwoordig in de rest van Nederland ook gezien als een "gezellige streek", waar men rust, ruimte en natuur vindt. In de regio zijn ook veel campings en bungalowparken te vinden en de toeristische sector is dan ook een belangrijke bron van inkomsten.

Huur een vakantiehuis in Twente

Op de grens tussen het Salland en Twente ligt het dorpje Luttenberg. Net buiten Luttenberg, aan de voet van de Sallandse heuvelrug ligt een gezellige minicamping met een aantal mooie appartementen. Hier kunt u genieten van een paar dagen rust en ruimte in de nabijheid van Hanzestad Deventer.