Op vakantie met kleine kinderen

Op vakantie met (jonge) kinderen vraagt om flink wat organisatie talent. Op de dag van vertrek heb je soms het gevoel dat je een complete verhuizing aan het organiseren bent. Vooral baby’s en jonge kinderen hebben – ook op vakantie – veel spullen nodig. Zo wordt de auto volgepropt met campingbedje, kinderstoel, kinderwagen, luiers, speelgoed, flesjes, melkpoeder ….

Hoe fijn is het om een groot deel van dat alles thuis te kunnen laten? Bij een vakantie in een vakantiehuis kiezen voor een kindvriendelijke woning betekent dat allerlei babyspullen al standaard aanwezig zijn. Vooral grote spullen zoals een kinderbed, kinderstoel en kinderbadje nemen veel ruimte in en het is natuurlijk wel zo fijn als u zonder dakkoffer of aanhanger op vakantie kunt met uw kleine kinderen! Maar een vakantiehuis is om meer redenen ideaal voor kleine kinderen. Wij zetten deze redenen graag op een rijtje

Voordelen van een vakantiehuis voor kleine kinderen

1 Faciliteiten voor jonge kinderen
Als je kiest voor een vakantiehuis met kinderfaciliteiten kun je een aantal grote zaken (zoals een box, bed, badje en stoel) voor je baby gewoon thuislaten. Vaak staan deze gratis (of tegen geringe betaling) voor jou klaar.

2 Ruimte
Op vakantie wil je de ruimte. Een vakantiehuis biedt, in vergelijking met bijvoorbeeld een hotelkamer of appartement, veel ruimte. Kies voor een huis met voldoende slaapkamers. Ideaal als bijvoorbeeld uw jongste nog wil slapen terwijl de rest van het gezin gezellig een spelletje in de woonkamer wil spelen.

3 Droog en warm
Ook als het eens wat minder weer is, kun je comfortabel vakantie vieren in een vakantiehuis. Alle spullen blijven droog en als het nodig is zet je lekker de kachel of open haard aan! In veel vakantiehuizen is ook een wasmachine of zelfs droger aanwezig.

4 Lekker spelen
In een vakantiehuis is alle ruimte om lekker te spelen. Voor de wat oudere kinderen is er vrijwel altijd draadloos internet en rondom het huis voldoende ruimte om lekker een potje voetbal of bandminton te spelen. Bovendien staan een groot aantal huizen op een vakantiepark, waar altijd andere speelkameraadjes te vinden zullen zijn.

5 Comfort
Best romantisch natuurlijk toen uw als backbacker een paar knakworsten warm maakte op een gasbrander. Maar met uw jonge gezin geniet ook u van uw vakantie dankzij bijvoorbeeld een keuekn met een grote koelkast, magnetron, oven of zelfs afwasmachine. En wat dacht u van een ligbad, tweede toilet of zelfs infra rood sauna in uw vakantiehuis?

Kies een vakantiehuis dat bij u past

Op eenhuisjehuren.nl kiest u uit de mooiste vakantiehuizen in heel Nederland. Gebruik de handige verfijning om uw ideale huis te vinden en sorteer uw selectie op basis van prijs of beoordeling door andere gasten!