Op vakantie naar Gran Alacant

Even ten zuiden van Alicante aan de Spaanse Costa Blanca ligt Gran Alacant. Het is een verzameling van verschillende urbanisaties en vormt heerlijk gebied voor een ontspannen vakantie in de zon. Rond het jaar 2000 werd hier de eerste huizen gebouwd en inmiddels bestaat Gran Alacant uit meer dan 20 verschillende urbanisaties. Er wonen ruim 11.000 permanent in Gran Alacant, maar men schat dat er gemiddeld ruim 20.000 mensen in de vele mooie appartementen en villa’s wonen.

Winkelen in Gran Alacant
Er zijn over heel Gran Alacant winkels te vinden en er bevinden zich een aantal kleine winkelcentra. Ook is er een groot winkelcentrum gevestigd dat als het ware de entrée is van Gran Alacant. Er is wekelijks een markt op dinsdag in in Santa Pola (op 5 km) is er ook elke zaterdag een markt.

Het weer in Gran Alacant
Gran Alacant ligt in een gebied met een heerlijk mediterraan klimaat. Er zijn zachte winters waarbij het zelfs in december nog rond de 20 °C is. De zomer zijn aangenaam warm en er valt gedurende het jaar maar heel weinig regen.

Stranden van Gran Alacant
De duinen van Carabassi is een ongerept gebied waar ook het belangrijkste strand van Gran Alacant te vinden is. Dit ligt op zo’n 15-20 minuten lopen van de vakantiehuizen. Het zandstrand is hier goudkleurig en het zeewater is kristalhelder. Ten zuiden van Gran Alacant ligt – op zo’n 6 km – het prachtige Arenales Playa. Prima bereikbaar via de N332.

Vakantiewoning huren in Gran Alacant
Via eenhuisjehuren.nl/granalacant kunt u kiezen uit verschillende moderne, goed ingerichte vakantiewoningen in Gran Alacant.