Parkeren bij Schiphol

Parkeren bij Schiphol; meer info over de mogelijkheden
Tijdens de zomermaanden kiezen veel Nederlanders ervoor om op vakantie te gaan, in het binnen- of buitenland. Via onze website kan je natuurlijk terecht voor binnenlandse accommodaties en wij kunnen je alles over vertellen over waar je op moet letten als je een vakantiehuisje huurt, maar we kunnen het ons voorstellen dat je ook een keer een wat verdere reis wilt maken. Indien je een verre reis gaat maken dan ligt het voor de hand om deze reis met het vliegtuig te doen. Hierbij moet je naast het boeken van vliegtickets ook denken aan bijvoorbeeld een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek, zoals Schiphol. In dit artikel vertellen we meer over het parkeren bij Schiphol. Zo weet jij precies wat de mogelijkheden zijn en hoe je gemakkelijk een parkeerplaats kan regelen voor vertrek.

Het parkeren bij Schiphol kan op drie verschillende manieren; je kan kiezen voor een shuttleservice, een valetservice of een parkeerplaats op loopafstand. Hieronder vertellen we meer over ieder van deze parkeervormen.

Shuttle parkeren
Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste mogelijke parkeerplaatsen dan kan je in de meeste gevallen terecht met een shuttleservice. Het werkt als volgt: je parkeert je auto en wordt vervolgens middels een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald
vanaf de luchthaven en teruggebracht naar het parkeerterrein.

Valet parkeren
Een valetservice is een luxere en ook duurdere manier van parkeren. Het werkt simpel: je rijdt direct naar Schiphol en belt 30 minuten voor aankomst met de betreffende parkeeraanbieder. Zodoende staat er bij aankomst een chauffeur voor je klaar. Deze chauffeur inspecteert je auto, rapporteert dit en parkeert vervolgens je auto. Bij terugkomst wordt je auto na telefonisch contact weer teruggebracht naar de luchthaven en hier stap je weer in.

Parkeren op loopafstand
De gemakkelijkste manier van parkeren is het parkeren op loopafstand van Schiphol. Het proces is net zo eenvoudig als het klinkt: je parkeert je auto en kunt vervolgens te voet door naar de vertrekhal. Je betreedt het terrein, mits je gereserveerd hebt, middels kentekenherkenning. Bij terugkomst loop je weer terug en kan je het parkeerterrein simpelweg afrijden.

Er zijn enorm veel parkeermogelijkheden te vinden rondom en nabij Schiphol. Deze mogelijkheden
kunnen gecategoriseerd worden in twee verschillende typen parkeeraanbieders.

Officiële parkeerplaatsen
Enerzijds heb je de zogeheten officiële parkeerplaatsen. Dit zijn de parkeerplaatsen die beheerd worden door Schiphol zelf. Via Schiphol kan er geparkeerd worden aan de hand van alle drie de beschreven parkeervormen en de kosten variëren per parkeervorm en parkeerterrein.

Alternatieve parkeerbedrijven
Anderzijds heb je alternatieve parkeermogelijkheden. Dit zijn parkeerbedrijven die een parkeerterrein ter beschikking hebben in de buurt van Schiphol. Hier kan er gekozen worden voor een shuttle- en valetservice. De parkeertarieven verschillen per bedrijf en parkeervorm.

Al deze verschillende parkeermogelijkheden en bijbehorende parkeervormen zijn eenvoudig online te vinden. Er zijn verschillende online vergelijkings- en boekingsplatformen te vinden waar je het parkeeraanbod bij onder andere Schiphol gemakkelijk kunt vinden en vergelijken.

Het werkt als volgt: indien je op zoek bent naar parkeren Schiphol dan selecteer je simpelweg Schiphol als luchthaven en hierbij je aankomst- en vertrekdatum. Het beschikbare aanbod wordt vervolgens getoond en jij kan de vergelijking starten. De parkeerplaats die aan de wensen voldoet kan vervolgens online gereserveerd worden.

Na afronding van een reservering krijg je een bevestiging inclusief voucher. Hierop staat alle benodigde informatie over het parkeren, zoals een beschrijving van het parkeerproces en de contactgegevens van de parkeeraanbieder.

Het is aan te raden om vooraf online te vergelijk en te reserveren. Niet alleen ben je verzekerd van een parkeerplaats, je kan vaak nog tientallen euro’s besparen op een parkeerplaats.

We zouden graag een duidelijk en makkelijk antwoord willen geven over hoeveel het parkeren bij Schiphol kost. Maar dit is net als een boshuisje op de Veluwe afhankelijk van meerdere variabelen.

De tarieven verschillen allereerst namelijk per parkeerbedrijf en per parkeervorm. Een valetservice is doorgaans duurder dan een shuttleservice bijvoorbeeld.

Daarnaast variëren de tarieven ook op basis van de reisperiode. De parkeertarieven liggen tijdens een vakantieperiode hoger dan wanneer je hierbuiten op reis gaat. Vergelijk de tarieven en kom er zelf achter!