Tips voor betere vakantiefoto’s

Op vakantie maken we in korte tijd veel foto’s. Logisch want tijdens de vakantie geniet u van de leukste uitstapjes, de mooiste natuur en het lekkerste eten. Maar veel mensen zullen dit herkennen: de foto’s zijn niet scherp, de foto’s zijn wat flets of de mensen die u op de foto zet hebben net hun ogen dicht. Hoe u ervoor kunt zorgen dat u juist tijdens de vakantie de leukste foto’s maak? Wij geven u onmisbare tips.

Maak de mooiste vakantiefoto’s: 5 tips

1 Voorbereiding is alles
Lees de gebruiksaanwijzing van uw camera vooraf nog eens door. Zorg dat u weet wat de mogelijkheden van de camera zijn. Wat kunt u instellen en wat is daarvan het effect. En zorg natuurlijk voor een volle accu en een lege geheugenkaart!

2 Maak meerdere opnames
Experimenteer met verschillende standpunten. Houdt de camera hoog, laag, links of rechts. Juist als u mensen op de foto zet is het de moeite waard om meerdere foto’s te maken. Dan kunt u de mooiste (waarop iedereen blij kijkt) uitzoeken.

3 Zoom in
Als u een onderwerp wilt laten zien is het meer dan de moeite waard om uw camera zo dichtbij mogelijk te brengen of flink in te zoomen. Wilt u een mooie vogel fotograferen? Zoom in en laat al het andere weg

4 Spannend composeren
Het ligt voor de hand om het onderwerp van uw foto in het midden van het zoekvenster te zetten. Maar dat levert niet altijd de spannendste foto’s op. Zet het onderwerp eens linksonder in de hoek van uw foto

5 Kies uw moment
Het mooiste fotolicht heeft u tijdens het eerste en het laatste uur zonlicht van de dag. Op die momenten ontstaan geen harde schaduwen of dichtgeknepen ogen.

Wat voor foto’s u ook gaat maken tijdens uw vakantie… wij van eenhuisjehuren.nl wensen u vooral een hele fijne, zorgeloze vakantie in een mooi vakantiehuis.