Vakantie bij het Lauwersmeer

Het Lauwersmeer ligt in het uiterste noorden van ons land, op de grens van de provincies Friesland en Groningen. Tot het eind van de jaren ’60 van de vorige eeuw stroomden zout en zoet water in elkaar over in de Lauwerszee. De overheid was bang voor overstromingen en bouwde een dam. Op de voormalige zeebodem is hierdoor een uniek natuurgebied ontstaan, een paradijs voor duizenden vogels.

Nationaal park Lauwersmeer

De natuur in dit gebied is zo bijzonder dat het Lauwersmeergebied in 2003 is uitgeroepen tot nationaal park. Het gebied is uitstekend toegankelijk voor toeristen. Neem een kijkje in het activiteitencentrum of het informatiepaviljoen aan de haven van Lauwersoog. Hier krijgt u persoonlijk advies voor de mooiste wandelingen en activiteiten van ervaren gidsen. Ook zijn er digitale informatieborden en kunt de Experience, een unieke belevingsruimte.

Watersport op het Lauwersmeer

Het grootste deel van het Nationaal Park Lauwersmeer bestaat uit water. Maar liefst 2000 hectare aan slenken, vaarten en natuurlijk het grote meer vormen een paradijs voor watersporters. Ontdek de unieke natuur van het gebied vanuit een kano, motor- of zeilboot.

Jachthavens rond het Lauwersmeer

In en rond het Lauwersmeer zijn veel steigers en (recreatie) eilanden om aan te leggen. Hier mag u maximaal 3 nachten verblijven in de weidse natuur. Rond het Lauwersmeer vindt u vier ruim ingerichte jachthavens. Hier kunt u ook terecht om een kano, zeilboot of motorboot te huren:

Jachthaven Lunegat
Prachtig gelegen in het Lauwersland aan het dokkumerdiep bij de vaarroute naar het lauwersmeer, waddengebied en de friese meren. 
Meer informatie: lunegat.nl

Jachthaven Noordergat
De haven heeft direct toegang tot het prachtige vaargebied van het Lauwersmeer en ligt in de luwte van de dijk met de Waddenzee.
Meer informatie: noordergat.nl

Jachthaven Lauwersmeer
Deze vernieuwde haven beschikt over 350 ligplaatsen en ligt centraal aan het Lauwersmeer, op minder dan twee mijl afstand van Lauwersoog
Meer informatie: jachthavenlauwersmeer.nl

Jachthaven Hunzegat
Hunegat is dé familiehaven van het Lauwersmeer. De haven is voorzien van allerlei gemakken, zoals een winkel, tankstation en mastenmakerij.
Meer informatie: hunzegat.nl 

Zwemmen in het Lauwersmeer

Vanaf de oevers van het Lauwersmeer kunt u op veel verschillende plekken het water in om te zwemmen. Vooral op warme dagen kan het aan de recreatiestranden rond het Nieuwe Robbengat in het noordoosten van het meer, een drukte van belang zijn.

Vakantiehuizen bij het Lauwersmeer

Bij eenhuisjehuren.nl kiest u uit een aantal heerlijke vakantiehuizen in het Lauwersmeergebied.