Vakantiehuis aan het water

Als de temperatuur stijgt is het heerlijk om – juist tijdens een vakantie in een huisje – af en toe lekker te gaan zwemmen. Dat kan in Nederland heel goed in een van de vele meren of plassen die ons land rijk is.

Het natuurwater in Nederland wordt zorgvuldig en regelmatig gecontroleerd. Er gelden strenge normen voor de kwaliteit van ons oppervlakte water. In Nederland voldoet zo’n 95 procent van al het openbare water aan deze norm.

Zwemmen in natuurwater is gezond

Wist u dat het best gezond is om zo af een toe een frisse duik in meertje te nemen? Koud water heeft een gunstige invloed op uw gezondheid. Wij zetten de belangrijkste redenen op een rij

Waarom een frisse duik goed voor je is

Van koud water word je slank
Door in koud water te zwemmen moet uw lichaam extra zijn best doen om op temperatuur te blijven. Hiervoor is extra energie nodig en dat betekent dat u extra koolhydraten verbrandt. U valt dus af door in natuurwater te zwemmen

Van koud water word je vrolijk
Volgens een onderzoek van een Amerikaanse universiteit zorgt koud water ervoor dat depressieve gevoelens verdwijnen. Uw huid en zenuwen krijgen opbeurende prikkels!

Koud water geeft energie
Als u ’s morgens een duik in een meertje neemt maakt u uw lichaam letterlijk wakker. U krijgt mentale energie en de dag kan echt beginnen!

Koud water is goed voor de huid
Warm water onttrekt vet uit de huid. Koud water doet dit niet. Hierdoor blijft uw huid soepeler en het vettige laagje is een belangrijke barrière tegen schadelijke stoffen

Het is duidelijk, een vakantie in een huisje aan het water is een goed idee. Bij ons kunt u kiezen uit maar liefst 100 vakantiehuizen die in de buurt van zwemwater zijn gelegen. Kijk op onze site voor alle bungalows, chalets en villa’s in de buurt van zwemwater!