Vakantiehuis bij het Lauwersmeer huren

Het Lauwersmeer ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Het Lauwersmeer heeft een woelige geschiedenis. Tot eind jaren ’60 zag het gebied eruit zoals de Waddenzee nu. Invloeden van eb en vloed zorgden ervoor dat het gebied een zeer rijke en bijzondere flora en fauna kreeg.

Toch was het ook een gebied vol risico’s. Door de eeuwen heen ontstonden er regelmatig overstromingen. De kerstvloed van 1717 maakte zelfs honderden slachtoffers. Na de stormvloed van 1953 werd definitief besloten om het Lauwersmeer af te sluiten. Met het aanleggen van een zeedijk werd het gebied op 23 mei 1969 afgesloten van de Waddenzee.

Hoewel natuurliefhebbers vreesden voor het ergste, ontstond in het Lauwersmeergebied in een mum van tijd een fantastisch nieuw natuurgebied. Een uniek natuurgebied dat in 2003 de status Nationaal Park heeft gekregen. Een heerlijke plek om vanuit een vakantiehuis te ontdekken.

Zeker doen aan het Lauwersmeer

1 Lauwersmeerpaviljoen bezoeken
In het Friese dorpje Oostmahorn, boven op de oude zeedijk van de voormalige Lauwerszee, ligt het Lauwersmeerpaviljoen. U kunt hier terecht voor een heerlijk diner of in de serre (volgens de eigenaar Nederlands mooiste terras een uitstekende cappuccino met heerlijk gebak nemen. Terwijl u luistert naar de zacht spelende easy jazz en ui kijkt over het nationale park "het Lauwersmeer", vliegt de tijd voorbij.

2 Bezoek Lauwersoog
Lauwersoog ligt aan de rivier de Lauwers, op de grens tussen Friesland en Groningen. Het is een gezellig dorp met een prachtige museum haven. Hier liggen monumentale schepen die vroeger het beeld op het water van Friesland en Groningen bepaalden. De haven biedt een prachtig uitzicht over de Waddenzee waarbij met goed weer Schiermonnikoog te zien is.

3 DoeZoo Insektenwereld
Bij een bezoek aan DoeZoo in Leens komen al uw zintuigen aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om uw nek, een stinkdier aaien en natuurlijk een kikker kussen! Er is ook een groot aantal insecten en dieren die insecten eten. DoeZoo is buiten en binnen met maar liefst 700m2 overdekt plezier.

Kies een vakantiehuis bij het Lauwersmeer

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning bij het Lauwersmeer selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen aan het Lauwersmeer zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.