Vakantiehuis in Friesland huren

Friesland is uniek in Europa. Watersportliefhebbers vinden nergens anders zo’n enorm netwerk van meren, sloten, plassen, grachten en rivieren. Watersporters kunnen in Friesland letterlijk alle kanten op en jaarlijks komen er dan ook duizenden zeilboten, jachten, roeiboten, kano’s en surfplanken naar het Friese watersportgebied om te genieten van de prachtige natuur, de gezellige havenplaatsjes en de Friese cultuur.

Ruimte voor iedereen

In Friesland is maar liefst 329.000 hectare aan oppervlaktewater te vinden. Natuurlijk is het op een mooie zomerse dag op sommige populaire vaarroutes extra druk, maar met zoveel water is er altijd een rustig plekje te vinden waar u vanaf het water kunt genieten van al het moois dat deze provincie heeft te bieden. Friesland heeft door jarenlange ervaringen in het ontvangen van veel enthousiaste watersportfans een prima balans gevonden tussen het toerisme, de watersport en de bijzondere flora en fauna.

Genieten aan de Friese meren

Het Friese merengebied is hét watersportgebied van de provincie. In het zuidwesten van Friesland ligt een gebied met maar liefst 35 meren. In en rondom het gebied liggen de Nationale Landschappen Zuidwest Fryslân en de Noardlike Fryske Wâlden en de Nationale Parken Het Drents-Friese Wold en de Alde Feanen.

Vakantiehuizen in Friesland

Bij eenhuisjehuren.nl kunt u kiezen uit meer dan 150 prachtige, veelal vrijstaande vakantiehuizen in de provincie Friesland. Hoewel water eigenlijk nooit ver weg is, liggen een aantal vakantiehuizen direct aan het open water zodat u vanaf uw terras kunt zwemmen of kunt wegvaren met uw bootje!