Vakantiehuis in Gaasterland huren

Gaasterland ligt in het zuidwesten van de provincie Friesland. De afwisseling met het waterrijke en bekende Friese merengebied, dat er net boven ligt, is groot. Het landschap van Gaasterland kent zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en vergezichten over het IJsselmeer.

Gaasterland heeft ook water en weilanden, maar opvallend in het landschap zijn de houtsingels, intieme oude hakhoutbossen en slingerende beekjes. Er leven reeën, ganzen en dassen. Gaasterland wordt aan alle kanten door water omringd, dus zeilen, zwemmen en surfen kun je hier als de beste. Maar ook wandelend of op de fiets is het gebied prachtig te verkennen..

Zeker doen in Gaasterland

Als u een vakantiehuis huurt in Gaasterland kunt u in de omgeving op de fiets of wandelend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van het dorp. Tijdens een verblijf in Gaasterland kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Gaasterland in een vakantiewoning verblijft.

1 Wyldemerk bezoeken
In de Wyldemerk – een idyllische plas in de bossen – vind je zoveel bijzondere libellen dat het tot Nederlands eerste officiële libellenreservaat is uitgeroepen.

2 Kliffen bezoeken
Er zijn in Gaasterland maar liefst drie kliffen; het Rode klif nabij Skarl is de hoogste. Vanuit het Rijsterbos loop je zo naar het IJsselmeerstrand en het Mirnserklif. Het Oudemirdumerklif bereik je via een rolstoeltoegankelijke pad even buiten Oudemirdum. Even verderop is een prachtig strand met paviljoen.

3 Luts Express
De broers Wybren, Douwe, Hendrik en Feite Jaarsma zijn samen opgegroeid in het groene hart van Gaasterland. De broers vormen een uitstekend team waar het gaat om het organiseren van een rondvaarttocht. Met de Luts express, een overdekte rondvaartboot, laten de broers zien hoe mooi de Gaasterlandse natuur en vaargebieden zijn.
Meer informatie: Lutsexpress.nl 

Kies een vakantiehuis in Gaasterland

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Gaasterland selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Gaasterland zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Gaasterland of kies uit ons hele aanbod in Friesland.